Miercuri, 20 noiembrie a. c., de la ora 16:00, în holul corpului E al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a avut loc vernisajul expoziției „Povești croșetate – mesaje din inimă. Firul vieții: păpuși și gânduri din Penitenciar”, care propune publicului o colecție de păpuși realizate prin tehnica de croșetat japoneză „Amigurumi”, de către deținutele de la Penitenciarul Gherla (jud. Cluj), în cadrul Centrului Terapeutic „Lotus”. Atelierul de croșetat a fost inițiat în anul 2019 de către doamna Mihaela Bălăi, educator și inspector principal de poliție penitenciară, fiind unic în sistemul penitenciar din România.
Scopul expoziției este de a sensibiliza comunitatea universitară și locală, de a stimula discuții pe teme legate de reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, precum și de a promova creativitatea și abilitățile acestor femei. Alături de păpușile croșetate, expoziția cuprinde și fragmente de scrisori ale deținutelor către studenții specializării Asistență socială, anul III, care au în planul de învățământ disciplina „Asistența socială a delincvenților și asistența socială în probațiune”.
În cadrul evenimentului, moderat de lector dr. Sergiu Raiu, consilier sociolog Centrul COACH-USV, au luat cuvântul prof. univ. dr. Florin Pintescu, decan al Facultății de Istorie, Geografie și Științe Sociale, și conf. univ. dr. Cristina Cormoș, coordonatoarea programului de studiu Asistență socială. De asemenea, la vernisaj au fost prezenți trei consilieri din cadrul Serviciului de Probațiune Suceava: Andreea Bucaciuc, Cătălin Boștină și Georgiana Alexandriuc.
Expoziția este realizată sub egida Centrului COACH-USV, în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Geografie și Științe Sociale (FIGSS), cu sprijinul studenților de la specializarea Asistență socială, și poate fi vizitată până la finalul lunii noiembrie.
sursa NewsBucovina