Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Suceava a prezentat, joi, raportul de evaluare a activităților desfășurate în anul 2023. Această instituție, compusă din Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani, își propune coordonarea implementării politicilor antidrog la nivel local, pentru județele Suceava și Botoșani.
În cadrul anului 2023, specialiștii CRPECA Suceava au desfășurat un total de 3200 de activități de prevenire a consumului de droguri, beneficiind 25046 de participanți. Aceste acțiuni au inclus intervenții în mediul școlar (3055 de activități în 250 de unități de învățământ), în familie (27 de activități cu 1387 de participanți), și în comunitate (118 activități cu 7776 de participanți cu vârste cuprinse între 6-65 de ani).
De asemenea, CRPECA Suceava a oferit 1270 de activități de asistență, dedicându-se beneficiarilor recomandați de structurile de aplicare a legii sau celor care s-au adresat centrelor CRPECA din proprie inițiativă.
Pe parcursul anului trecut, 121 de beneficiari unici au beneficiat de servicii de management de caz, informare, evaluare, consiliere socială și psihologică individuală și de grup, dintre aceștia, 103 au fost referiți de către structuri de aplicare a legii, 4 de către DGASPC, iar 14 s-au adresat centrelor CRPECA din proprie inițiativă.
În domeniul formării, informării și diseminării de informații, specialiștii CRPECA Suceava au susținut 30 de sesiuni de pregătire și informare, având 278 de beneficiari din cadrul M.A.I. și 1886 de beneficiari ai altor instituții.
Pentru perioada următoare, CRPECA Suceava își propune inițierea de noi parteneriate, proiecte și campanii, adaptarea răspunsului instituțional la noile tendințe ale fenomenului drogurilor, precum și promovarea și dezvoltarea serviciilor de prevenire și asistență, implicând societatea civilă în activitățile specifice.
sursa NewsBucovina