Arta cântului este un fapt de cultură, artă chemată să exprime printr-un instrument magic şi invizibil, tot ce este mai nobil şi elevat în fiinţa umană.
George Dragomir, născut în 18 februarie 1988 , artist liric, compozitor, profesor canto , rămâne un interpret care ne luminează drumul spre altitudini.
Marea aventură componistică în care am trăit şi trăim nu ar fi putut conduce la rezultatele extraordinare care ne-au umplut mereu sufletele de bucurie, aşa încât doresc să-i numesc pe toţi textierii , poeţii, scriitorii care au contribuit la realizarea producţiilor muzicale George Dragomir : Viorela Filip, Diana Ion, Aurora Georgescu,Petronela Apopei, Doina Muntean, Alexandra Mihalache, Matilda Mirică, Elena Farago, Lidia Grigorescu, Andrada Vasilescu, Petre Marcel Vârlan, Costache Negruzzi, Marian Stere, Teodor Danci, Alexandru Spiridon etc , profesionişti care cunosc potenţialul expresiv al partiturilor şi al interpretului George Dragomir, susţinând cu rigoare şi inspiraţie miracolul cântului. Din creaţia maestrului George Dragomir fac parte şi piese realizate în colaborare cu autori de versuri ca Adrian Ionescu, Alexia Şerbănescu.
Maestrul George Dragomir a combinat în creaţia sa mai multe direcţii : drumul clasic al muzicii uşoare spre contemporan , dar şi influenţe din muzica teatrului liric. Aceste producţii muzicale pot capta un public divers, este o ofertă diversă , iar diversitatea poate aduce interpreţi profesionişti sau debutanţi spre aceste lucruri muzicale ale maestrului George Dragomir.
Publicul pieselor maestrului George Dragomir poate să fie considerat şi un barometru în educaţia muzicală în România. Pe lângă publicul pieselor tânărului autor de frumoase acorduri sonore şi melodii bine sprijinite de aranjamentele sale muzicale, este important de scos în evidenţă faptul că interpreţii lui George Dragomir ţin pasul cu imaginaţia compozitorului , care este un prevazător a tot ceea ce se întâmplă în plan artistic .
Activitatea de creaţie muzicală a domnului George Dragomir a început în 2014, la finele anului, urmând ca din 2015 să se înscrie şi să devină membru al UCMR-ADA, iar până în prezent lista sa de producţii muzicale , unele pe versuri proprii, altele în colaborare cu faimoşi textieri, poeti , însumează aproximativ 110 lucrări muzicale destul de variate. Toate acestea au fost prezentate în festivaluri şi concursuri de profil, la secţiunile de creaţie muzicală, interpretare muzicală, dar şi în emisiuni tv, radio etc.
George Dragomir este licenţiat în muzică, secţia interpretare muzicală – canto, însă l-aş descrie pe artistul George Dragomir ca fiind un om cu foarte multă putere de muncă, ambiţie, perseverenţă, determinare, pasiune şi dragoste pentru frumos, pentru muzică. Piesele sale, au ajuns la sufletele oamenilor, iar acest lucru s-a materializat de fiecare dată când domnia sa, sau interpreţii săi au urcat pe scenă interpretând bijuterii muzicale ce poartă semnătura sa. Activitatea de creaţie muzicală s-a manifestat în primul rând pentru piese dedicate familiei, intr-o perioadă când astfel de piese nu s-au mai scris.
Din activitatea sa ca interpret se remarcă prezențele sale pe scena Ateneului Român,Sala Radio,Filarmonica din Brașov, Foaierul Operei Naționale București,dar și turneele în: Franța, Anglia, Germania etc. A prezentat ca interpret la secțiunea de creație a celui mai mare concurs de romanțe din țară în 2019 și 2020 câte o piesă semnată de către compozitorul,muzicianul Petre Marcel Vârlan. Îmi aduc aminte cu drag de stagiunea culturală „Bucuriile Sufletului” pe care a inițiat-o în perioada 2007-2011,organizând în București și țară recitaluri,concerte,serate culturale,simpozioane,ca manager cultural independent.În propria sa stagiune au participat atât tineri artiști în formare cât și artiști și instrumentiști profesioniști de la teatrele de operă și operetă din țară.
În prezent George Dragomir are o cariera de profesor de canto de 15 ani, cu mulţi elevi deveniţi solişti profesionişti, predă educaţie muzicală la şcolile gimnaziale ale oraşului Voluntari din judeţul Ilfov şi are o colaborare importantă alături de Casa de Discuri Eurostar . Vizitaţi pagina Eurostar şi comandaţi albumele „Icoane de lumină”, „Din dragoste cu dragoste”, „ Eşti mult prea departe”, „Născut să zbor”, „Izvorul dulce al lirei”.
Vă aşteptăm cu drag şi pe canalul său de Youtube – Dragomir George
https://www.youtube.com/@dragomirgeorge6588
sursa NewsBucovina