Desființarea echipei de fotbal Foresta Suceava, după ani de agonie în Liga a III-a, pe sume considerabile cheltuite iresponsabil din bani publici, reprezintă încă o dovadă a managementului prost, fără nici o strategie, al administrației liberale.
Ce ghinion pe noi, locuitorii acestui județ, să vedem de ani de zile planșe cu „noul stadion și noua autostradă”.
De 10 ani, ba iese dl Lungu cu fotografii cu stadionul, ba dl Flutur, cu planșe cu autostrada sau șosele de centură.
Lipsa unor strategii concrete s-a văzut în toți acești ani, mai cu seamă în privința celui mai iubit sport, fotbalul, care aduna mii de spectatori pe stadionul Areni chiar și în ultimii ani.
Suceava merită mai mult, suporterii merită mai mult și este timpul ca următoarea administrație locală și județeană să își asume responsabilitatea pentru revitalizarea sportului.
În primul rând, trebuie să abordăm serios proiectul construirii unui stadion modern în Suceava.
Este incredibil că după atâția ani nu avem un stadion care să corespundă standardelor actuale, stadionul Areni (inaugurat în 1963) fiind într-o stare avansată de degradare.
Da, e nevoie de un stadion nou și modern în Suceava.
Nu de un teren de antrenament, dle Lungu, cum e cel cu 500 de locuri pe care îl tot prezentați drept “noul stadion”.
Inacțiunea și lipsa de viziune din ultimii 20 de ani au lăsat comunitatea fără o infrastructură adecvată pentru a găzdui evenimente sportive de talie mare și pentru a susține creșterea și dezvoltarea echipei locale de fotbal.
Acest proiect ar fi putut fi demarat cu mult timp în urmă, cu sprijinul corespunzător din partea autorităților județene.
Vorbim de un stadion care să fie mândria noastră, un stadion al județului în care să ne putem aduna cu miile și să susținem echipele locale.
Județul Suceava are nevoie de o echipă de fotbal în prima ligă.
Este inadmisibil ca un județ cu atâta potențial și cu o tradiție fotbalistică bogată să nu fie reprezentat la nivel înalt în fotbalul românesc.
Sunt județe în care administrațiile județene investesc în fotbal, în infrastructura sportivă.
Dacă nu e cu hore și “bătucite”, nu vă interesează, dle Flutur?
Vă dau exemplul Hunedoarei, un municipiu mai mic decât municipiul Suceava.
Acolo, Consiliul Județean se alătură Primăriei Hunedoara pentru a ajuta Corvinul, echipa locală, să revină în Liga I.
Au pus bazele unui parteneriat privind revigorarea sportului încă de acum 7-8 ani și acum construiesc un nou stadion ultramodern de aproximativ 64 de milioane de euro, pe care se vor putea juca inclusiv meciuri din competiții europene.
La Timișoara au început chiar zilele trecute lucrările la construcția unui stadion nou.
Să vă mai dau exemple?
La Buzău, președintele Consiliului Județean a resuscitat fotbalul și a preluat echipa Metalul Buzău, cel mai vechi club din localitate, lider detașat al seriei în prezent și care, cel mai probabil, va promova în Liga a II-a.
În alte județe se poate. La Suceava, nu.
Pentru că noi am început cu stângul încă de când l-ați “transferat” în structurile de conducere ale clubului de fotbal pe băiatul secretarului general al Primăriei Suceava.
De atunci ați făcut o altă echipă al cărei interes a fost, după cum vedem astăzi, altul decât binele fotbalului sucevean.
Meciul din teren e gata. S-a fluierat finalul.
Sper ca cei vinovați să răspundă într-un fel sau altul.
Cert e că nu fotbalul, nu sportul județean, ci Lungu, Flutur și toți cei din echipa lor ar trebuie să pună ghetele-n cui.
Ajunge cu bătaia asta de joc!
Este momentul să dezvoltăm o strategie amplă pentru sportul din județul Suceava, incluzând construirea infrastructurii sportive, crearea bazelor de antrenament, realizarea unui nou stadion și identificarea surselor de finanțare, consolidând colaborarea între autoritățile locale și județene pentru o gestionare eficientă a resurselor necesare.
Deputat Gheorghe Șoldan
sursa Știri din Bucovina