În misiunile uzuale polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale gestionează situații deosebite ce impun intervenții de risc, precizie, forță, acuratețe, profesionalism, iar de Ziua Intervențională a Copilului, cei mici merită ce este mai bun și să-i vadă pe cei mai buni.
Potrivit Poliției Județene Suceava, peste 200 de tineri, dar și cadre didactice, susținători și suporteri au participat la data de 01 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului la o competiție partenerială organizată la Liceul cu Program Sportiv Suceava, sub egida Cupa Prieteniei – Bucurie prin Mișcare 2024.
Competiția la care au participat echipe de fotbal formate din copii din centrele sociale, din sistemul de protecție a copilului dar și din comunități defavorizate a fost organizată în parteneriat de Asociația Euroactiv, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, IJJ Suceava, ISJ Suceava și alți parteneri tradiționali.
Deschiderea evenimentului a fost precedată de un moment special pregătit de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava. Polițiștii au prezentat armamentul din dotare, sistemele tehnice moderne de intervenție și procedee tactice. Un capitol aparte l-a reprezentat prezența negociatorilor autorizați din cadrul IPJ Suceava și prezentarea unor tactici specifice de intervenție condescendentă în situații limită, inclusiv în cazuri de consum de alcool și droguri, sau situații generate de alte adicții.
Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au prezentat și procedee de imobilizare și de autoapărare, elevilor, participând sub sloganul ”Fii inteligent, nu violent”. Minorii, dar și părinții și profesorii prezenți au aflat ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale unor fapte cu violență și cum pot adopta un comportament preventiv. Printre activitățile care s-au derulat se numără și cele de educație rutieră sau siguranță în mediul online derulate în cadrul campaniei ”STOP violenței din mediul școlar prin artă și mișcare”.
Toți copiii au primit de la polițiști, cadouri, cărți, reviste, broșuri și au explorat cu interes autospecialele cu semnale acustice și luminoase.
Ulterior, reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au dat startul competiției, prezentând totodată o serie de elemente privind fairplay-ului dar și valorile de viață ce trebuie respectate pentru dezvoltarea unui spirit corect.
Peste 150 de copii au participat în cadrul unor echipe la competiția sportivă ce s-a desfășurat pe parcursul zilei. Au fost activități încărcate cu energia specifică copilăriei, care i-au bucurat deopotrivă atât pe participanții la eveniment, cât și pe organizatori, menite să promoveze activitatea polițiștilor, jandarmilor și voluntarilor asociației ”EUROACTIV”, dar şi să îi familiarizeze pe cei mici cu specificul muncii structurilor unităților Ministerului Afacerilor Interne.
Clasamentul final al competiției sportive a fost prezidat de prof. dr. Petru Crăciun – Inspector Școlar General Adjunct de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava și de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.
Competiția sportivă de fotbal s-a desfășurat la Liceul cu Program Sportiv Suceava, iar clasamentul final este:
Grupa Centrelor de Asistență Socială:
Locul III: elevii din Asistență Maternală
Locul II: elevii de la Centrul de Servicii sociale din Gura Humorului;
Locul I: elevii de la Centrul de Servicii sociale din Fălticeni;
Grupa unităților școlare – Gimnaziu:
Locul II: elevii de la Școala Gimnazială nr.3 Vicovu de Sus;
Locul I: elevii Școlii Gimnaziale Pătrăuți;
Grupa unităților școlare – Colegii Tehnice:
Locul III: elevii de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava
Locul II: elevii de la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava;
Locul I: elevii de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava;
Marele premiu a fost adjudecat de elevii Școlii Gimnaziale de la Pătrăuți, coordonați de doamna prof. Ionela Coștiuc și voluntarul David Petriuc.
sursa NewsBucovina