O imagine cu starețul Mănăstirii Piatra Tăieturii situată la cota 1. 600 de metri în zona comunei Panaci care ”stă de vorbă” cu o căprioară face de câteva zile înconjurul internetului. Preotul Macarie Olărean a primit de la credincioși sute de mesaje care au scos în evidență blândețea, bunătatea și credința acestuia. Redăm mai jos o parte dintre ele:
”Atât de blând este părintele stareț Macarie încât și animalele se apropie de sfinția sa. Omul bun contemplă la creația lui Dumnezeu. Mare ești doamne și minunate sânt lucrurile mâinilor tale”
”O imagine ce spune totul …..cuvintele sunt de prisos ! Mulțumim lui Dumnezeu ca mai avem parte de asemenea preoți! Sa fiți sănătos și sa va dea Bunul Dumnezeu viata lunga pt noi toți, care va prețuim mult !!!!”
”O imagine care cuvintele nu-și mai au rostul, blândețe, bunătate, credință totul desprins dintr-un basm ! Doamne ajută !”
”Incredibil părinte Macarie! Se vede dragostea, bunătatea si credința pentru tot ce vă înconjoară! Bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului să vă țină sănătos și să vă ocrotească la fiecare pas! Sărut mâna! Doamne ajută!”
”Grozava imagine..comunicarea dintre doua fiinte ale Bunului Dumnezeu!!!!”
”Blândețea parintelui, asemănătoare cu a Sfântului Serafim de Sarov!”
”Când văd această imagine, mă gândesc la Sfântul Gherasim.Parintele Macarie ”un Gherasim” al zilelor noastre,dacă îmi este îngăduită această comparație!”
Mănăstirea Piatra Tăieturii este un așezământ monastic situat la altitudinea de 1.600 de m pe versantul vestic al Culmii Piatra Tăieturii din Munții Bistriței, aflat în arealul administrativ al Comunei Panaci. În curtea mănăstirii este încorporată stânca din vârful Muntelui Piatra Tăieturii, de la care vine și numele locului. La baza acestei stânci, unde datorită poziției ei dominatoare a fost în vremea războiului cuib de mitralieră, este peștera care a fost pictată și sfințită tot cu hramul Sfântului Antonie cel Mare. În pădurea de la Piatra Tăieturii a trăit în pustie părintele Ilie Cleopa în cei șase ani de prigoană comunistă, într-o groapă aflată la rădăcina unui brad.
sursa NewsBucovina