În data de vineri, 26 iulie, la sediul Instituției Prefectului – județul Suceava, s-a organizat și desfășurat o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în format restrâns, prezidată de prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.
În cadrul ședinței au participat subprefectul Cristian Șologon, reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, ai Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava, ai Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale, ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul județean, ai Agenției pentru Protecția Mediului, ai Direcției de Sănătate Publică Suceava, ai Direcției Silvice Suceava, ai Inspectoratului Teritorial al Gărzii Forestiere Suceava, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava și ai ACET SA Suceava.
Ordinea de zi a vizat următoarele subiecte:
1. Prezentarea și aprobarea Rapoartelor de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcții hidrotehnice și poluărilor accidentale din județul Suceava, pentru perioada februarie-iulie 2024.
2. Prezentarea informării privind stadiul măsurilor dispuse pentru remedierea situației de urgență generate de eșecul utilităților publice în orașul Solca.
3. Analizarea solicitărilor de distribuire a containerelor din elemente modulare, aflate în gestiunea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.
Astfel, la primul punct de pe ordinea de zi, au fost aprobate cele zece rapoarte de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcții hidrotehnice și poluărilor accidentale din județul Suceava în perioada februarie – iulie 2024, întocmite de către Grupul de suport tehnic pentru riscul „inundații”, ca urmare a centralizării celor 63 de procese verbale / 5 note de constatare, încheiate de către comisiile mixte întrunite.
În perioada de referință, totalul valoric estimat pentru refacerea pagubelor produse pe raza unităților administrativ-teritoriale se ridică la suma de 49.458,069 mii lei.
sursa NewsBucovina