Intră acum și în grupul de
Bogdan Bănică, lider sindical și vicepreședinte CNSLR – Frăția București, a criticat dur Ministerul Afacerilor Interne într-o postare recentă. Acesta a relatat despre o propunere privind examinarea medicală a candidaților la admiterea în MAI, care obligă candidații să prezinte fotografii cu toate tatuajele și implanturile corporale, inclusiv din zone intime. Bănică consideră cerința absurdă și a propus o soluție alternativă prin care medicul examinator să descrie tatuajele. MAI a respins această propunere, optând pentru un „album foto regulamentar”, stârnind indignarea liderului sindical.
„Reprezentând Sindicatul Național DECUS și Federația Sindicatelor din Poliție 𝐒𝐌𝐀𝐑𝐓𝐋𝐄𝐗, am participat astăzi la sediul M.A.I. la ședința Grupului de Dialog Social, având pe ordinea de zi și proiectul ordinului viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 105/2020 privind 𝗲𝘅𝗮𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗰𝗮𝗻𝗱𝗶𝗱𝗮𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗰𝗼𝗻𝗰𝘂𝗿𝘀𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲 în instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și la concursurile de încadrare în Ministerul Afacerilor Interne.
În propunerea de modificare a actului normativ, liniștiții din M.A.I. au propus și modificarea art. 5, care să aibă următorul cuprins: >
Cu alte cuvinte, candidații sunt obligați să-și fotografieze în prealabil toate tatuajele aplicate pe piele și piercingurile inserate sau implantate în/pe tot corpul și să le aducă într-un album regulamentar la examinarea medicală.
– 𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐢𝐦𝐞??, 𝐚𝐦 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐮𝐧𝐢𝐬𝐨𝐧.
– 𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐢𝐦𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐧𝐢𝐜𝐢𝐨 𝐞𝐱𝐜𝐞𝐩𝐭̦𝐢𝐞, 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐚̆𝐩𝐮𝐧𝐬𝐮𝐥 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫.
Este de notorietate faptul în ziua de astăzi mulți dintre tineri aleg să-și personalizeze trupul din dorința de reafirmare și de confirmare a unicității, motiv pentru care atât tatuajele cât și elementele ornamentale se pot regăsi inclusiv în zona organelor genitale. 𝐄𝐢 𝐛𝐢𝐧𝐞, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐬̦𝐢 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐢 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐬𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐚𝐥𝐛𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢, conform opiniilor iluștrilor de la Interne”, a arătat Bogdan Bănică pe pagina sa de socializare.
El spune că a propus ca variantă alternativă identificarea chiar de către medicul care efectuează examinarea candidatului și descrierea de către acesta a tatuajelor și a elementelor ornamentale, iar acolo unde nu cunoaște semnificația unor simboluri, medicul să solicite opinia unor experți, dar că reprezentanții MAI au respins propunerea.
„Eu de când vă spun că ministerul ăsta face eforturi susținute să provoace ilaritate și să se scufunde din ce în ce mai mult în mocirla penibilității? Iată încă o dovadă”, a conchis Bogdan Bănică.
Intră acum și în grupul de
sursa Bucovina Media