Cluburile Story,Hugo,Art Rock Cafe din municipiul Suceava au fost închise zilele trecute în urma unor controale ale pompierilor militari. ISU Bucovina Suceava a decis că acestea aveau gradul de ocupare peste capacitatea admisă. Se pare că este un abuz în serviciu al celor care fac parte din echipa de control a pompierilor militari. Una din măsuri ar fi fost să dai un avertisment și nu să închizi cluburi unde tinerii se adună să se distreze. Unde sunt măsurile de prevenție ale celor care conduc ISU Bucovina Suceava. Sau se rezumă la comunicate de presă date jurnaliștilor?
Unul din indivizii care a făcut parte din echipa de control a pompierilor militari, pensionat dar despre care se spune că îi plăcea să adune oarece drepturi bănești mai bine zis șpagă ne dă astăzi lecții dintr-o instituție guvernamentală.
Poate ar trebui ca polițiștii DGA să își lărgească controlul și să stea cu ochii și pe aceste persoane care fac controale. Dar cluburile sunt controlate și de agenți de poliție sub acoperire. Poate ca există o directivă de unde va ca aceste cluburi să fie închise? De ce să tragi heblul 60 de zile adică inclusiv sărbătorile de Crăciun și Revelion? Există interese ascunse?
ABUZUL ISU Bucovina Suceava:
Ce spun reprezentantii ART Roch Cafe pe pagina de facebook:
Deșteaptă-te române!!!
Dragi prieteni, după cum probabil ați aflat, Art Rock Cafe a fost închis de reprezentanții ISU în urma unui control în timpul concertului Alternosfera deoarece conform numărătorii acestora, am depășit cu aproximativ 50 de persoane capacitatea admisă prin autorizația ISU pe care o deținem, autorizație care ne permite ca maxim 150 de invitați sa ne treacă pragul.
Precizăm că suprafața clubului este una generoasă, de aproximativ 300 mp, iar sala pare goală la 150 de persoane, condiții în care înainte de existența Art Rock Cafe, în aceeași locație s-au susținut concerte cu aproape 600 (șase sute!) de oameni. Nici măcar nu am putea susține onorariul trupelor mari dacă ar vinde doar 150 de bilete.
Povestea, pentru că există și o poveste, o găsiți în primul comentariu de la această postare. Și da, povestea merge mai departe, ne revedem în scurt timp.
ntr-o țară în care majoritatea instituțiilor publice, inclusiv sedii ISU, grădinițe, școli, spitale, biserici nu au autorizatie de funcționare, sau nu respectă condițiile elementare de prevenire si de stingere a incendiilor – dar hai sa nu arătăm cu degetul și să sperăm că nu o să se mai întâmple o tragedie și să le ia la puricat – ne agățăm de locurile unde românul, de la tineri de 14 ani până la vârsta a treia, mai ies sa vadă un concert, sa socializeze, sa se culturalizeze în niște condiții absolut in siguranta (99%din materialele folosite la constructia clubului sunt din beton, fier, rigips), dar cu niște cerinte rigide din cauza legislației făcute pe genunchi în urma cu zeci de ani, și închidem tot.
Ca altceva nu știm sa facem. Spre exemplu, nu ar fi o varianta mai buna sa avem niște legi coerente si aplicabile, nu absurde, pe care sa le putem pune in aplicare fără a avea stresul falimentului inainte de a deschide?
Să luăm la rând câteva din cerințele legislației actuale pentru a te autoriza cu mai mult de 150/200 persoane. Și nu le atingem pe toate pentru că ar fi prea lungă postarea.
1. Scările metalice au doar 15 minute rezistență la foc. Ce foc ar trebui sa fie ca o scara 100% metalică sa se topească și în cât timp, ca lumea sa nu mai poată fi evacuată, conditii în care sub acea scara situata în exteriorul cladirii nu exista altceva în afara de pavele și… aer.
2. Ușa trebuie sa aibă 80, nu 79 cm, pentru ca acea garnitură de etanșare de jumatate de centimetru va opri lumea în cazul unei evacuări forțate.
3. Este nevoie de minim 2 hidranți cu presiune minima de x bari și o adeverință de la ACET ca asigură aceasta presiune.
ACET-ul nu isi asuma aceasta presiune si nu va garanta niciodată în scris acest lucru. Dar hei…ei vin si cu soluția: sa ne punem canistre cu apă pe undeva mai susetaj…mansardă
4. La fel de impetuos necesar este sa ai afișat pe undeva, planul de evacuare, desenat pe o coala A3, de parca în cazul unei evacuări forțate în caz de incendiu, cineva sta sa analizeze acel plan, sa vadă care ar fi cel mai apropiat punct de ieșire.
Asta nu e complicat de făcut, dar personal mi se pare consum inutil de cerneală. Voi ce ziceți?
5. Și lista de cerințe, unele aberante, continuă. Unele reale, normale, altele… aberante.
Videoul din postare este cu momentul în care clienții noștri au ieșit afara pentru numărătoare în timpul controlului.
https://www.facebook.com/artrockcafe.ro/videos/1082910572701865
Vidoe poate fi urmărit pe pagina de facebook a clubului sucevean.
sursa Știri din Bucovina